Jeg har faktisk aldrig nogensinde smagt søde kartofler før, men nøøøøj hvor smager de godt. I går aftes brugte jeg skiverne af en sød kartofler som bollen til min burger – det smagte super skønt! 🙂 Burgeren bestod derudover af guacamole, mayonnaise, rucola, tomat, agurk og så en bøf af hakket oksekød. Opskrifterne på ”bollerne” og mayonnaisen får du lige her 🙂

”Bollerne”

1 stor sød kartoffel
2 spsk. kokosolie
½ tsk. paprika
Salt

Skær 1 stor sød kartoffel ud i skiver på 1/2 cm tykkelse og læg skiverne på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl skiverne med kokosolie og drys med paprika – vend skiverne om og gentag 🙂 Bag kartoffelskiverne ved 200 grader i 30-35 minutter til de er gyldne. Vend dem når halvdelen af tiden er gået.

Mayonnaise på den virkelige nemme måde

1 helt æg
2 dl olie – jeg brugte halvt olivenolie og halvt avocadoolie
Saften fra ½ lime
Salt

Slå ægget ud i et glas – jeg brugte det, der hører til min stavblender. Tilsæt lime og salt og hæld så olien over. Lad det et minuts tid indtil ægget har lagt sig på bunden. Stik nu din stavblender helt ned på bunden af glasset. Tænd stavblenderen, men bevæg den ikke, og tæl til 30. Til sidst ligger der kun lidt olie på toppen og resten er blevet til en lækker mayonnaise. Bevæg nu langsomt stavblenderen op, mens den stadig kører, så du får blendet den sidste olie med ind og voilá – lynhurtig mayo på den virkelige nemme måde! 🙂

  • Vegetarisk indisk korma  bagt pasta med kylling og bacon
  • Denne uge har for mit vedkommende vret lidt for travl
  • Er du til gammeldags fastelavnsboller eller til vandbakkelser med fyld?
  • Var det noget med en skn omgang chili con carne?
  • Vi skal have kylling i peberfrugtsauce til aftensmad Hvad skal
  • Kyllingebryster tilberedt i ovn er en klassiker herhjemme Jeg har
  • En god gulerodskage gr aldrig af mode P bloggen finder
  • GOD WEEKEND! Hvis jeg fr tid til at bage i