Så er det påske lige om snart og påske betyder påskefrokoster og selvfølgelig påskeæg med chokolade og marcipan. Jeg kommer her med et bud på et par helt simple klassiske sunde påskeæg uden tilsat sukker. Jeg ved godt, at de ikke rigtig ligner æg, men jeg syntes bare, at det var nemmere at rulle dem til kugler – vil du have æggeformede påskeæg, så laver du dem selvfølgelig bare æggeformede. Det der tager længst tid er at smutte alle de forbandede mandler, men med en god serie i fjernsynet, så går det alligevel – eller spring over hvor gærdet er lavest og køb dem smuttede. Marcipankuglerne blev overtrukket med mørk chokolade og toppet med kokos, frysetørrede hindbær eller kokos.

Læs også: Luksus dadelkugler med lakrids

Hjemmelavet sukkerfri marcipan (grundopskrift)

200 g smuttede mandler
2 spsk. Sukrin Melis (flormelis kan også bruges)
1 tsk. mandelessens
1 æggehvide

100 gram mørk chokolade
1 tsk. kokosolie
Kokos, frysetørrede hindbær og lakridspulver til topping

Blend mandlerne til mel og bland med resten af ingredienserne. Form marcipanen til kugler (eller æg) og lad dem hvile i køleskabet i mindst ½ times tid. Smeltede chokoladen sammen med kokosolien. Dyp påskeæggene i chokoladen og top med kokos, frysetørrede hindbær, lakridspulver eller noget helt fjerde. Opbevar påskeæggene på køl – så smager de bare bedst!

Forslag til variationer:
Ælt marcipanen med lidt appelsinskal
Ælt marcipan med lidt lakridspulver
Fyld lidt nougat i midten af påskeæggene

Opskriftsinspiration // Madbanditten

  • Hvis du endnu ikke ved hvad du skal have til
  • Simpelt men godt Herhjemme glder vi os efterhnden til weekend
  • Instagrambugner af perfekt bagvrk Smukke hjemmebagte rundstykker brd med en
  • Det bedste ved pizza om lrdagen er pizza til frokost
  • Biksemad var hvad det kunne blive til i dag
  • Om lidt skal vi fejre fdselsdag for Magnus med denne
  • Fdselsdagsgsterne er smuttet lillefisen er puttet og oprydningen er slut
  • Den sidste mneds tid har min opskrift p ggemuffins med