Marineret kylling på spyd

Som lovet får I her opskriften på en saftig omgang marineret kylling på spyd. Jeg spiste kyllingespyddene med denne lækre asiatiske salat med peanutdressing, der leder tankerne mod varmere himmelstrøg. Jeg tilberedte kyllingespyddene i ovnen, men lur mig om de ikke kun bliver bedre af at komme en tur på grillen. Kyllingen skal helst ligge i marinaden i et par timer, så gå gerne i gang i god tid.

Læs også: Krydrede kødboller

Marineret kylling på spyd
2-3 personer

300 gram kyllingeinderfilet
Cirka 10 træspyd

Marinade
1 spsk. tomatpuré
1 spsk. soja
1 fed presset hvidløg
1 spsk. olivenolie
1/2 spsk. citronsaft
1/2 spsk. revet ingefær
1 tsk. kokossukker

Bland alle ingredienserne til marinaden i en skål og vend kyllingeinderfileterne heri. Jeg plejer lige at stikke et par huller i hver filet med en gaffel i den overbevisning, at marinaden dermed trænger bedre ind i kødet. Om det virker eller ej skal jeg ikke være dommer over, men jeg synes i hvert fald, at kødet bliver meget saftigere på den måde. Sæt skålen i køleskabet et par timer eller natten over.

Træspydene ligges i blød i vand i cirka 10 minutter før kyllingen kommes på. Steg kyllingespyddene i ovnen ved 200 grader i 10 minutter. Sæt ovnen på grill og giv så spyddene yderligere 5 minutter.

Marineret kylling på spyd

Opskriften er inspireret fra en opskrift i Jane Faerbers første bog ”Spis Dig Mæt og Glad”.

  • Opskriften p denne kartoffelsalat med blomkl og urter udgav jeg
  • Forleden bagte jeg disse havregrynsboller og i dag er opskriften
  • Fajitas med kylling Find opskriften p lifebynandk fajitas tortillas
  • Sommermad Salat med vandmelon feta og mynte og grillede spyd
  • Mangler I inspiration til aftenens tilbehr s hop ind forbi
  • I dag skal vi ingenting Efter et par dage med
  • Jeg har lavet coleslaw efterden samme opskrift s ufattelig mange
  • Regnvejr er vaffelvejr Er jeg den eneste der faktisk nyder