Kender I det, når det er torsdag, men det føltes virkelig meget som om, at det er fredag? Så ved man ligesom, at fredagen bliver virkelig lang! Heldigvis har jeg en stille og rolig weekend i sigte, hvilket er tiltrængt efter et par weekender i streg med lidt for mange planer.

Nå, men som lovet her får I nu opskriften på de saftige marinerede kyllingespyd, jeg fik til aftensmad i går. De skal helst ligge i marinaden i et par timer, så gå i gang i godt tid.

Marineret kylling på spyd
2-3 personer

300 gram kyllingeinderfilet
Cika 10 træspyd

Marinade
1 spsk. tomatpuré
1 spsk. tamari
1 fed presset hvidløg
1/2 spsk. olivenolie
1 spsk. avocadoolie (eller hvad du ellers har)
1/2 spsk. citronsaft
1/2 spsk. revet ingefær
1 tsk. kokossukker

Bland alle ingredienserne i en skål og vend kyllingeinderfileterne heri. Jeg plejer lige at stikke et par huller i hver filet med en gaffel i den overbevisning, at marinaden dermed trænger bedre end i kødet. Jeg synes i hvert fald kødet bliver meget saftigere på den måde. Sæt skålen i køleskabet et par timer eller natten over.

Når kyllingen har stået og marineret, ligges træspydende i blød i 10 minutter før kyllingen kommes på. Steg kyllingespyddene i ovnen ved 200 grader i 10 minutter. Sæt ovnen på grill og giv spyddene yderligere 5 minutter. Jeg spiste spyddene med denne lækre asiatiske salat med peanutdressing – Velbekomme.

Opskriften er inspireret fra en opskrift i Jane Faerbers første bog ”Spis Dig Mæt og Glad”.

Dette indlæg indeholder affiliate links.

No images found!
Try some other hashtag or username