Marineret kylling på spyd

En opskrift på saftig kylling på spyd

Du kender det sikkert. Tør kylling. Der findes næsten ikke noget mere kedeligt. Men det skal være slut nu, skal det! Følger du opskriften på marineret kylling på spyd herunder, garanterer jeg et saftigt resultat hver eneste gang.

En marinade af lækkerier blandes sammen og kylling kommes i. Kyllingen skal helst have lov til at marinere i et par timer og meget gerne natten over, så husk at gå i gang i god tid. Når kyllingen så har suget en masse smag og saft til sig, kommes stykkerne på spyd og tilberedes. Jeg plejer at tilberede kyllingespyddene i ovnen, men lur mig om de ikke kun bliver bedre af at komme en tur på grillen. Og bum, så kan du servere den lækreste og mest kylling. Nemt, ikke?

En omgang marineret kylling på spyd passer til de fleste salater, men salaten på billederne her er denne asiatisk salat med peanut dressing og det er altså et match made in heaven.

Læs også: Nemme fladbrød med græsk marineret kylling, tomatsalsa og tzatziki

Marineret kylling på spyd

Find opskriften på marineret kylling på spyd her:

Marineret kylling på spyd

2 personer
Ingredienser
 • 300  gram kyllingeinderfilet eller kyllingebryst skåret i strimler
 • Cirka 10 træspyd
Marinade
 • 1 spsk. tomatpuré
 • 1 spsk. soja
 • 1 fed presset hvidløg
 • 1 spsk. olivenolie
 • 1/2 spsk. citronsaft
 • 1/2 spsk. revet ingefær
 • 1 tsk. kokossukker eller brun farin
Fremgangsmåde
 • Bland alle ingredienserne til marinaden i en skål og vend kyllingestykkerne heri. Jeg plejer lige at stikke et par huller i hver filet med en gaffel i den overbevisning, at marinaden dermed trænger bedre ind i kødet. Om det virker eller ej skal jeg ikke være dommer over, men jeg synes i hvert fald, at kødet bliver meget saftigere på den måde.
 • Sæt skålen i køleskabet et par timer eller natten over.
 • Træspydene ligges i blød i vand i cirka 10 minutter før kyllingen kommes på.
 • Steg kyllingespyddene i ovnen ved 200 grader i 10 minutter.
 • Sæt ovnen på grill og giv så spyddene yderligere 5 minutter.
Marineret kylling på spyd