Hvidkålssalat med æble, nødder og persille

Skøn salat med hvidkål, æble, nødder og persille

Jeg ”kom til” at købe et hvidkålshoved forleden dag og jeg havde helt glemt, hvor meget mad der er i sådan et. Jeg bliver lige overrasket hver gang! Heldigvis er hvidkål en meget alsidig grøntsag, der kan bruges i alverdens retter og så er holdbarheden også forholdvis lang. Jeg brugte en smule af kålhovedet på at lave denne skønne hvidkålssalat med æble, nødder og persille.

Hvidkålen er blot snittet kålen og blandet sammen med lidt revet æble og grofthakket persille. Salaten er vendt i en sød olie-eddike-dressing og så er den toppet med lidt smørristede nødder. Tadaaa! Hvidkål forvandlet til lækkert sprødt tilbehør! Måske den skal på weekendens menu hjemme hos dig?

Læs også: Gulerodssalat med persille og granatæble

Hvidkålssalat med æble, nødder og persille

Find opskriften på hvidkålssalat med æble, nødder og persille her:

Hvidkålssalat med æble, nødder og persille

4 personer
Ingredienser
  • 300 gram hvidkål spidskål kan også sagtens bruges
  • 2 æbler
  • 2 små håndfulde grofthakket frisk persille
  • 40 gram grofthakkede mandler
  • 40 gram grofthakkede hasselnødder
  • 15 gram smør
  • Salt
Dressing
  • 2 spsk. æblecidereddike
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. akaciehonning
  • Salt og peber
Fremgangsmåde
  • Snit hvidkålen fint, riv æblet og bland med den grofthakkede persille.
  • Smelt smøren på en pande og rist de grofthakkede nødder deri og drys med lidt salt.
  • Bland ingredienserne til dressingen og vend dressingen i salaten.
  • Top salaten med de smørristede nødder og server.
Hvidkålssalat med æble, nødder og persille

Flere opskrifter med hvidkål

Hvis du også synes, at det kan være lidt svært at få brugt et helt hvidkålshoved, så kommer der her et par forslag til hvad du evt. kan bruge det til:

Hvidkålssalat med æble, nødder og persille