Hvidkålssalat med æble, nødder og persille

Jeg ”kom til” at købe et hvidkålshoved forleden dag og jeg havde helt glemt, hvor meget mad der er i sådan et – bliver lige overrasket hver gang! Heldigvis er hvidkål rigtig nem at variere og så smager det jo dejligt. Her har jeg blot snittet kålen, blandet den sammen med lidt æble og persille og vendt en lidt sød olie-eddikedressing i. For lige at sætte prikken over i’et tilsatte jeg lidt luksus i form af smørstegte nødder. Bum, hvidkål forvandlet til lækkert sprødt tilbehør! Måske den skal på weekendens menu hjemme hos dig?

Hvidkålssalat med æble, nødder og persille

Hvidkålssalat med æble, nødder og persille
2-3 personer

300 gram hvidkål (spidskål kan også sagtens bruges)
2 æbler
2 håndfulde grofthakket frisk persille

40 gram grofthakkede mandler
40 gram grofthakkede hasselnødder
15 gram smør
Salt

Dressing
2 spsk. æblecidereddike
2 spsk. olivenolie
1 spsk. Sukrin Gold (eller anden sødning, fx honning)
1 tsk. salt
Peber

Snit hvidkålen og æblet fint og bland med den grofthakkede persille. Rist de grofthakkede nødder hurtigt i smøren og drys med lidt salt. Bland ingredienserne til dressingen og vend dressingen i salaten. Top med de smørristede nødder og server.

Hvidkålssalat med æble, nødder og persille

Opskriftsinspiration // Ravfood

  • Fejrer en hel nats uafbrudt svn med en skn hindbr
  • Fik jeg sagt at jeg er ret vild med det
  • Grsdagens frokost er p bloggen  og dagens frokost er
  • Nr min sster kommer forbi skal der helst vre lidt
  • Sol sommer salat
  • Den frste mors dag hvor jeg selv brer den fornemme
  • Der var engang hvor det tog lngere tid at lave
  • Denne hvidklssalat med granatble og ristede ndder har vret tilbehr