Squashkage - uden hvedemel og hvidt sukker

Mangler du et sundere alternativ til en lækker kage, så kan jeg klart anbefale denne squashkage. Den er grøn, svampet, smager himmelsk og så er den er uden hvedemel og hvidt sukker. En anden rigtig god ting ved denne opskrift er, at den kun giver kun en lille portion kage (omkring seks stykker), så man kan altså sagtens bage den selvom man kun bager til sig selv. Jeg har smurt kagen med lidt smeltet chokolade, men dette kan man selvfølgelig bare undlade, hvis man vil havde sundhedsfaktoren helt i top.

Læs også: Super nemme bananmuffins

Squashkage - uden hvedemel og hvidt sukker

Squashkage
6 stykker

1 squash (cirka 300 gram)
4 æg
12 soltørrede dadler (uden sten!)
3 spsk. smeltet kokosolie eller 50 gram smeltet smør
1 tsk. vaniljepulver
1 dl kokosfibre
1 tsk. kanel
1 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
4 stykker mørk chokolade (valgfrit)

Opvarm ovnen til 175 grader. Skær squashen i mindre stykker. Put squashstykkerne i foodprocessoren sammen med dadler, æg, smeltet smør og vaniljepulver og blend til en ensartet masse. Tilsæt derefter kokosfibre, kanel, bagepulver og salt og blend igen til en ensartet masse. Hæld dejen i en passende form beklædt med bagepapir og bag kagen i 60 minutter. Mens brødet stadigvæk er varmt, placerer du et par stykker mørk chokolade og når chokoladen er smeltet, smør du den ud over kagen. Top evt. kagen med lidt friske bær før servering.

Squashkage - uden hvedemel og hvidt sukker

  • At spise denne sde havregrd med banan til morgenmad varhellip
  • Kan vi ikke lige tage en sndag mere? sndag
  • Startede morgenen med en grd til at varme mig phellip
  • Sndag starter langsomt
  • Efterr S lnge det ikke regner og blser er dennehellip
  • Menuen herhjemme stod i dag p kylling vendt i ghellip
  • Ville give alt for en hjemmelavet pizza til aftensmad ihellip
  • Bagt pasta med kylling og bacon er en favorit herhjemmehellip