Squashkage - uden hvedemel og hvidt sukker

Mangler du et sundere alternativ til en lækker kage, så kan jeg klart anbefale denne squashkage. Den er grøn, svampet, smager himmelsk og så er den er uden hvedemel og hvidt sukker. En anden rigtig god ting ved denne opskrift er, at den kun giver kun en lille portion kage (omkring seks stykker), så man kan altså sagtens bage den selvom man kun bager til sig selv. Jeg har smurt kagen med lidt smeltet chokolade, men dette kan man selvfølgelig bare undlade, hvis man vil havde sundhedsfaktoren helt i top.

Læs også: Super nemme bananmuffins

Squashkage - uden hvedemel og hvidt sukker

Squashkage
6 stykker

1 squash (cirka 300 gram)
4 æg
12 soltørrede dadler (uden sten!)
3 spsk. smeltet kokosolie eller 50 gram smeltet smør
1 tsk. vaniljepulver
1 dl kokosfibre
1 tsk. kanel
1 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
4 stykker mørk chokolade (valgfrit)

Opvarm ovnen til 175 grader. Skær squashen i mindre stykker. Put squashstykkerne i foodprocessoren sammen med dadler, æg, smeltet smør og vaniljepulver og blend til en ensartet masse. Tilsæt derefter kokosfibre, kanel, bagepulver og salt og blend igen til en ensartet masse. Hæld dejen i en passende form beklædt med bagepapir og bag kagen i 60 minutter. Mens brødet stadigvæk er varmt, placerer du et par stykker mørk chokolade og når chokoladen er smeltet, smør du den ud over kagen. Top evt. kagen med lidt friske bær før servering.

Squashkage - uden hvedemel og hvidt sukker

  • Kyllingebryster tilberedt i ovn er en klassiker herhjemme Jeg har
  • En god gulerodskage gr aldrig af mode P bloggen finder
  • GOD WEEKEND! Hvis jeg fr tid til at bage i
  • S er madplanen for nste uge oppe p bloggen Du
  • Min opskrift p bananpandekager med havregryn er virkelig populr i
  • Guuud hvor ville jeg nske at vi skulle have burgere
  • Det er landet en ny opskrift p bloggen i dag
  • Weekend! Og M har srget for lidt sdt til eftermiddagshyggen