Rødkålssalat med æble, tranebær og mandler

Skøn salat med rødkål, æble, tranebær og mandler

Selvom december efterhånden er et par måneder væk, stod der i går noget der minder om julemad på menuen herhjemme. Min kæreste er simpelthen så god til at tilberede alle former for kød, og i går stegte han et par perfekte rosa andebryster til os. De smagte fantastisk! Jeg stod for tilbehøret og valgte at lave denne skønne og sprøde rødkålssalat med æble, tranebær og mandler.

Jeg holder af at lave simple salater med få komponenter. Denne salat består derfor kun af de fire ingredienser nævnt i overskriften og så en simpel olie-eddike-dressing. Den bitre kål, de søde tranebær, de sprøde æbler og de knasende mandler er bare en helt perfekt kombination.

Mandler, der er ristet til til de er næsten sorte, smager himmelsk, så du skal altså ikke være bange for at give dem for meget. De skal selvfølgelig ikke være brændte, men de må gerne være meget mørke. Laver du salaten på forhånd, skal du vente med at drysse mandlerne på. De skal først drysses på lige før servering, da de ellers bliver bløde og kedelige.

Læs også: Gulerodssalat med persille og granatæble

Rødkålssalat med æble, tranebær og mandler

Find opskriften på rødkålssalat med æble, tranebær og mandler her:

Rødkålssalat med æble, tranebær og mandler

4 personer
Ingredienser
 • 250 gram fintsnittet rødkål
 • 2 æbler
 • 70 gram mandler
 • 1 håndfuld tørrede tranebær
Dressing
 • 1 spsk. olivenolie
 • 1 spsk. æblecidereddike
 • Salt og peber
Fremgangsmåde
 • Rist mandlerne til de er næsten sorte på en tør pande og lad dem køle af på et stykke køkkenrulle. Hak dem groft.
 • Skær æblerne i tern og bland med den fintsnittede rødkål og de tørrede tranebær.
 • Bland ingredienserne til dressingen, smag til med salt og peber og vend dressingen i salaten.
 • Top med de grofthakkede ristede mandler lige før servering.
Rødkålssalat med æble, tranebær og mandler