Nøddemælk og dadelkugler

Første dag i praktik er nu overstået og det gik faktisk helt fint. Ikke at jeg fik lavet det store, men fik da set mig lidt omkring og ellers arbejdet med lidt teori. Fik endda en time før fri end jeg havde forventet – jeg klager ikke.

I weekenden forberedte jeg mig til en travl uge og fik lavet en masse mad – og snacks ikke mindst. Jeg fik for eksempel lavet en lækker hasselnøddemælk, som jeg kan bruge i min chiagrød eller i min morgenkaffe. Det er så nemt og så lækkert. Der sker jo så bare det, at når man laver nøddemælk, så ender man ud med at have en nøddepulp – lidt ligesom man ender ud med en frugt- og/eller grøntsagspulp når man laver juice – og den skal da endelig ikke gå til spilde! Nøddepulpen kan nemlig trylles om til de lækreste dadelkugler. Her får du både opskriften på nøddemælk OG de ovenud lækre dadelkugler. Det kan man da kalde en lækker mandag.

Læs også: Luksus dadelkugler med lakrids

Nøddemælk og dadelkugler

Mandel- eller hasselnøddemælk
1 liter

100 gram mandler eller hasselnødder – alt efter hvilken mælk du går efter

Aftenen før ligger du nødderne i blød i rigeligt koldt vand (cirka 1 liter). Næste dag hælder du vandet fra og blender nødderne med 1 ny liter koldt vand i 5 minutter. Hæld mælken og nøddemassen gennem et viskestykke og vrid til alt mælken er kommet igennem.

Og husk nu, at nøddepulpen skal du ikke smide ud! I bedste stop-madspild-ånd kan du nemlig bruge den til disse dadelkugler:

Dadelkugler
12 kugler

100 gram nøddepulp
100 gram soltørrede dadler (uden sten!) – eller 10 friske
4 tsk. romessens
1 tsk. mandelessens
3 spsk. kakaopulver
½ tsk. vaniljepulver

Put alle ingredienserne i en foodprocessor og blend til du har en ensartet masse. Rul massen til små kugler og tril kuglerne i hvad du har lyst til. Jeg trillede et par i lakridspulver og resten i kokosmel, men hakkede nødder og frysetørrede bær er også virkelig lækkert. Opbevar dadelkuglerne i køleskabet.

Nøddemælk og dadelkugler

No images found!
Try some other hashtag or username