Margherita Meatza

En meatza er en pizza, hvor bunden er lavet af kød – deraf navnet. En meatzaen kan toppes med hvad end man lyster (eller lige har i køleskabet) – præcis som en helt normal pizza. Her har jeg lavet en meatza i en dejlig klassisk udgave med tomat og frisk mozzarella. En Margherita Meatza!

Læs også: Pulled chicken

Margherita Meatza

Margherita Meatza
2 personer

450 gram hakket svine- og kalvekød
1 tsk. salt
1 tsk. oregano
1 fed presset hvidløg
Friskkværnet peber
Et drys chiliflager
1 spsk. tamari
1 æg
50 gram revet parmesan

Topping
1 pose frisk mozzarella skåret i skiver
3 spsk. tomatpuré
2 tomater skåret i skiver
En håndfuld basilikumblade

Tænd ovnen på 225 grader. Bland kødet med salt, oregano, hvidløg, peber, chiliflager, tamari, æg og parmesan og ælt det godt sammen. Tryk kødet ud på en bageplade beklædt med bagepapir og bag kødet i cirka 15 minutter eller til det ikke længere har den lyserøde farve. Dup med et stykke køkkenrulle for at fjerne evt. fedt. Fordel tomatpuréen, tomatskiverne og til sidst mozzarellaen på bunden og giv pizzaen til osten er smeltet – det tager 3-5 minutter. Fordel basilikumbladende ud over og server. Herhjemme toppede vi pizzaen med en grøn salat og dressing.

Margherita Meatza

  • Hvis du endnu ikke ved hvad du skal have til
  • Simpelt men godt Herhjemme glder vi os efterhnden til weekend
  • Instagrambugner af perfekt bagvrk Smukke hjemmebagte rundstykker brd med en
  • Det bedste ved pizza om lrdagen er pizza til frokost
  • Biksemad var hvad det kunne blive til i dag
  • Om lidt skal vi fejre fdselsdag for Magnus med denne
  • Fdselsdagsgsterne er smuttet lillefisen er puttet og oprydningen er slut
  • Den sidste mneds tid har min opskrift p ggemuffins med