Margherita Meatza

En meatza er en pizza, hvor bunden er lavet af kød – deraf navnet. En meatzaen kan toppes med hvad end man lyster (eller lige har i køleskabet) – præcis som en helt normal pizza. Her har jeg lavet en meatza i en dejlig klassisk udgave med tomat og frisk mozzarella. En Margherita Meatza!

Læs også: Pulled chicken

Margherita Meatza

Margherita Meatza
2 personer

450 gram hakket svine- og kalvekød
1 tsk. salt
1 tsk. oregano
1 fed presset hvidløg
Friskkværnet peber
Et drys chiliflager
1 spsk. tamari
1 æg
50 gram revet parmesan

Topping
1 pose frisk mozzarella skåret i skiver
3 spsk. tomatpuré
2 tomater skåret i skiver
En håndfuld basilikumblade

Tænd ovnen på 225 grader. Bland kødet med salt, oregano, hvidløg, peber, chiliflager, tamari, æg og parmesan og ælt det godt sammen. Tryk kødet ud på en bageplade beklædt med bagepapir og bag kødet i cirka 15 minutter eller til det ikke længere har den lyserøde farve. Dup med et stykke køkkenrulle for at fjerne evt. fedt. Fordel tomatpuréen, tomatskiverne og til sidst mozzarellaen på bunden og giv pizzaen til osten er smeltet – det tager 3-5 minutter. Fordel basilikumbladende ud over og server. Herhjemme toppede vi pizzaen med en grøn salat og dressing.

Margherita Meatza

  • Vegetarisk indisk korma  bagt pasta med kylling og bacon
  • Denne uge har for mit vedkommende vret lidt for travl
  • Er du til gammeldags fastelavnsboller eller til vandbakkelser med fyld?
  • Var det noget med en skn omgang chili con carne?
  • Vi skal have kylling i peberfrugtsauce til aftensmad Hvad skal
  • Kyllingebryster tilberedt i ovn er en klassiker herhjemme Jeg har
  • En god gulerodskage gr aldrig af mode P bloggen finder
  • GOD WEEKEND! Hvis jeg fr tid til at bage i