I dag er det åbenbart international pandekagedag – der kan man bare se. Min underbevidsthed må have taget fejl af dagene, for jeg kom til at spise pandekager i går, men nu er dagen skrevet ind i kalenderen, så jeg ikke misser den igen til næste år.

Men nu hvor I må ”nøjes” med de pandekageopskrifter, der allerede ligger på bloggen (her og her), så giver jeg jer i stedet noget, der er lige så godt, nemlig denne margherita meatza. En meatza er en pizza, hvor bunden er lavet af kød – deraf navnet. Her lavet i en dejlig klassisk udgave, men top meatzaen med hvad du lyster (eller lige har i køleskabet).

Margherita Meatza
2 personer

450 gram hakket svine- og kalvekød
1 tsk. salt
1 tsk. oregano
1 fed presset hvidløg
Friskkværnet peber
Et drys chiliflager
1 spsk. tamari
1 æg
50 gram revet parmesan

Topping
1 pose frisk mozzarella skåret i skiver
3 spsk. tomatpuré
2 tomater skåret i skiver
En håndfuld basilikumblade

Tænd ovnen på 225 grader. Bland kødet med salt, oregano, hvidløg, peber, chiliflager, tamari, æg og parmesan og ælt det godt sammen. Tryk kødet ud på en bageplade beklædt med bagepapir og bag kødet i cirka 15 minutter eller til det ikke længere har den lyserøde farve. Dup med et stykke køkkenrulle for at fjerne evt. fedt. Fordel tomatpuréen, tomatskiverne og til sidst mozzarellaen på bunden og giv pizzaen til osten er smeltet – det tager 3-5 minutter. Fordel basilikumbladende ud over og server. Herhjemme toppede vi pizzaen med en grøn salat og dressing.

  • At spise denne sde havregrd med banan til morgenmad varhellip
  • Kan vi ikke lige tage en sndag mere? sndag
  • Startede morgenen med en grd til at varme mig phellip
  • Sndag starter langsomt
  • Efterr S lnge det ikke regner og blser er dennehellip
  • Menuen herhjemme stod i dag p kylling vendt i ghellip
  • Ville give alt for en hjemmelavet pizza til aftensmad ihellip
  • Bagt pasta med kylling og bacon er en favorit herhjemmehellip