Chiagrød - den helt, helt klassiske

Jeg er, som jeg nok snart har sagt en million gange, startet i praktik. Det betyder, at det gerne må være lidt nemt om morgenen og i øjeblikket er min kærlighed faldet på chiagrød i alle mulige varianter. Jeg bruger oftest nøddemælk (opskriften finder du her), men er du typen, der synes, at det er lidt for meget arbejde, kan du sagtens bruge kokosmælk, almindelig mælk eller selvfølgelig købt nøddemælk. Hvis jeg bruger kokosmælk bruger jeg altid extra creamy kokosmælk, da jeg synes at, ja, den giver et mere lækkert og cremet resultat.

Som det fremgår af overskriften, så er dette en opskrift på den helt klassiske chiagrød. I sidste uge fik jeg denne chiagrød med peanut butter, og jeg er slet ikke færdig med at eksperimentere – der er uanede muligheder med de små vidunderfrø.

Læs også: Glutenfri granola

Chiagrød
1 person

2 spsk. chiafrø
1,5 dl nøddemælk
Et drys vaniljepulver
Evt. lidt kardemomme
1 banan

Aftenen før: Skær bananen i små tern og bland den med chiafrø, nøddemælk og vaniljepulver. Sørg for at få fordelt chiafrøene rigtig godt – ellers bliver de bare til en stor hård klump. Stil grøden i køleskabet natten over. Næste morgen rør du hurtigt rundt og så topper du med hvad end du har lyst til.

Jeg elsker at toppe med ting som blåbær og andre bær, kiwi, vindruer, granatæblekerner, æble, frysetørrede bær, mynte, hakkede nødder og chokolade.

Chiagrød - den helt, helt klassiske

  • Selvom det er december og vi rigtigt skal jule og
  • Reklame for lecreusetdk  Jeg har lnge troet at der
  • Sikke da et kedeligt vejr vi har i dag Det
  • Jeg har lige opdateret min greenie grundopskrift p bloggen og
  • Klatkager til morgenmad Det er jo kun jul en gang
  • Koteletter i fad med grntsager og kokosmlk En klassiker i
  • Nr det kommer til kl i salater er grnkl helt
  • Jeg gad godt have startet dagen med en omgang bagt