Chiagrød - den helt, helt klassiske

Jeg er, som jeg nok snart har sagt en million gange, startet i praktik. Det betyder, at det gerne må være lidt nemt om morgenen og i øjeblikket er min kærlighed faldet på chiagrød i alle mulige varianter. Jeg bruger oftest nøddemælk (opskriften finder du her), men er du typen, der synes, at det er lidt for meget arbejde, kan du sagtens bruge kokosmælk, almindelig mælk eller selvfølgelig købt nøddemælk. Hvis jeg bruger kokosmælk bruger jeg altid extra creamy kokosmælk, da jeg synes at, ja, den giver et mere lækkert og cremet resultat.

Som det fremgår af overskriften, så er dette en opskrift på den helt klassiske chiagrød. I sidste uge fik jeg denne chiagrød med peanut butter, og jeg er slet ikke færdig med at eksperimentere – der er uanede muligheder med de små vidunderfrø.

Læs også: Glutenfri granola

Chiagrød
1 person

2 spsk. chiafrø
1,5 dl nøddemælk
Et drys vaniljepulver
Evt. lidt kardemomme
1 banan

Aftenen før: Skær bananen i små tern og bland den med chiafrø, nøddemælk og vaniljepulver. Sørg for at få fordelt chiafrøene rigtig godt – ellers bliver de bare til en stor hård klump. Stil grøden i køleskabet natten over. Næste morgen rør du hurtigt rundt og så topper du med hvad end du har lyst til.

Jeg elsker at toppe med ting som blåbær og andre bær, kiwi, vindruer, granatæblekerner, æble, frysetørrede bær, mynte, hakkede nødder og chokolade.

Chiagrød - den helt, helt klassiske

  • Vegetarisk indisk korma  bagt pasta med kylling og bacon
  • Denne uge har for mit vedkommende vret lidt for travl
  • Er du til gammeldags fastelavnsboller eller til vandbakkelser med fyld?
  • Var det noget med en skn omgang chili con carne?
  • Vi skal have kylling i peberfrugtsauce til aftensmad Hvad skal
  • Kyllingebryster tilberedt i ovn er en klassiker herhjemme Jeg har
  • En god gulerodskage gr aldrig af mode P bloggen finder
  • GOD WEEKEND! Hvis jeg fr tid til at bage i