Pulled chicken

Pulled chicken i burger

Pulled chicken er lillebror til pulled pork, men smager mindst lige så godt og så tager det ikke helt lige så lang tid at lave. Pulled chicken kan laves på tre timer i modsætning til pulled pork, der tager meget længere tid, og det er jeg kæmpe fan af. Den langtidsstegte kylling smager for eksempel skønt i en burger sammen med en klassisk coleslaw.

Det er super nemt at lave pulled chicken. Først blander man en skøn BBQ-sauce, som hældes over et par kyllingebryster i et ovnfast fad. Fadet dækkes til med stanniol og kyllingen steges ved lav varme i cirka tre timer. Når kyllingebrysterne er dejlig møre, rives de i strimler med to gaflerne og strimlerne vendes så i BBQ-saucen. Man kan sagtens lave pulled chicken i god tid, komme det tilbage i fadet og så blot varme det i ovnen inden servering. Det bliver det hverken tørt eller kedeligt af. Find den detaljerede opskrift nedenfor.

Læs også: Kylling i peanut butter sauce

Pulled chicken

Find den nemme opskrift på pulled chicken her:

Pulled chicken

2 personer
Ingredienser
 • 2 kyllingebryster
BBQ sauce
 • 2 dl ketchup
 • 1 tsk. løgpulver
 • 1/2 tsk. hvidløgspulver
 • 2 spsk. brun farin
 • 2 spsk. hvidvinseddike
 • 1 spsk. soya
 • 2 tsk. sød paprika
 • 1 tsk. røget paprika
 • Et drys chilipulver
 • Et drys cayennepeber
 • Salt og peber
Fremgangsmåde
 • Tænd ovnen på 125 grader. 
 • Bland ketchup med løgpulver, hvidløgspulver, brun farin, hvidvinseddike, soya, paprika, chilipulver og cayennepeber. Smag BBQ-saucen til med salt og peber. 
 • Læg kyllingebrysterne i et ovnfast fad og hæld BBQ-saucen over. Dæk fadet med stanniol og steg kyllingebrysterne i ovnen i 3 timer. 
 • Tag kyllingebrysterne op og riv dem fra hinanden med to gafler. Bland kyllingestrimlerne med en passende mængde af BBQ-saucen. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt saucen, så bland saucen i kyllingen lidt af gangen og servér evt. resten ved siden af.

Flere lækre burgere

Jeg elsker burgere og går generelt efter princippet “jo mere snasket, jo bedre”. Jeg har arbejdet på McDonald’s i mange år og ved om nogen, hvordan man sætter en burger sammen, så den ikke glider fra hinanden. Det er en god egenskab at have, hvis jeg selv skal sige det.

En pulled chicken burger går man aldrig galt i byen med. Det er snask med snask og det er mega lækkert. Jeg er også fan af crispy chicken burgers fyldt med cremet guacamole og smeltet cheddarost og selvom jeg godt kan lide kød i min burger, så kan en skøn vegetarisk burger altså også et eller andet nogengange. Der er også den helt almindelige burger, hvor man for eksempel kan peppe burgerbøffer op med peberfrugt for ekstra smag. Og husk, at alle burgere kun bedre af at blive indrammet af en hjemmebagt burgerbolle.

Læs også: Nachos med hakket oksekød

Pulled chicken