Pulled chicken

Pulled chicken til aftensmad

Pulled chicken er lillebror til pulled pork, men smager mindst lige så godt og så tager det ikke helt lige så lang tid at lave. Pulled chicken kan laves på tre timer i modsætning til pulled pork, der tager meget længere tid, og det er jeg kæmpe fan af. Jeg valgte denne gang at servere kyllingen med en skøn kålsalat, men en klassisk coleslaw og en god omgang burgerboller ville også være skønt til.

Læs også: Kylling i cremet tomatsauce

Pulled chicken og farverig forårskålsalat

Opskrift på pulled chicken

Det er super nemt at lave pulled chicken. Først blander man en skøn BBQ-sauce, som hældes over et par kyllingebryster i et ovnfast fad. Fadet dækkes til med stanniol og kyllingen steges ved lav varme i cirka tre timer. Når kyllingebrysterne er dejlig møre, rives de i strimler med to gaflerne og strimlerne vendes så i BBQ-saucen. Man kan sagtens lave pulled chicken i god tid, komme det tilbage i fadet og så blot varme det i ovnen inden servering. Det bliver de hverken tørt eller kedeligt af. Find den detaljerede opskrift lidt længere nede i indlægget.

Pulled chicken

Pulled chicken

4 personer
Ingredienser
 • 4 kyllingebryster
BBQ sauce
 • 2 dl ketchup
 • 1 tsk. løgpulver
 • 1/2 tsk. hvidløgspulver
 • 2 spsk. brun farin
 • 2 spsk. hvidvinseddike
 • 1 spsk. soya
 • 2 tsk. sød paprika
 • 1 tsk. røget paprika
 • Et drys chilipulver
 • Et drys cayennepeber
 • Salt og peber
Fremgangsmåde
 • Tænd ovnen på 125 grader. 
 • Bland ketchup med løgpulver, hvidløgspulver, brun farin, hvidvinseddike, soya, paprika, chilipulver og cayennepeber. Smag BBQ-saucen til med salt og peber. 
 • Læg kyllingebrysterne i et ovnfast fad og hæld BBQ-saucen over. Dæk fadet med stanniol og steg kyllingebrysterne i ovnen i 3 timer. 
 • Tag kyllingebrysterne op og riv dem fra hinanden med to gafler. Bland kyllingestrimlerne med en passende mængde af BBQ-saucen. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt saucen, så bland saucen i kyllingen lidt af gangen og servér evt. resten ved siden af.

Pulled chicken