I går opdagede jeg, at jeg have en hel bøtte med revet hvidkål i køleskabet. Den havde jeg fuldstændig glemt, så det betød selvfølgelig, at vi i dag skulle have noget med hvidkål. Det blev til disse hvidkålsrösti, som vi toppede med en creme fraiche dressing og spiste til en omgang af disse krydrede kødboller. Du kan lave disse rösti med lige den grove grøntsag du har lyst til, fx gulerødder, spidskål eller pastinak – eller måske en blanding af det hele.
Hvidkålsrösti
5-8 stk. afhængig af størrelse
250 gram groftrevet/hakket hvidkål
1 løg, finthakket
1 fed presset hvidløg
4 æg
2 spsk. hvedemel kan også bruges
1 tsk. paprika
½ tsk. spidskommen
Salt og peber
Smør eller olie til stegning
Bland alle ingredienserne godt sammen og lad dejen hvile 5-10 minutter. Kom et par skefulde af blandingen på en varm pande og form klatterne til små flade hvidkålskager. De skal cirka have 3-5 minutter på hver side.
Creme fraiche dressing med sennep og purløg
200 gram creme fraiche
½ spsk. dijonsennep
1 håndfuld skåret purløg
2-3 cm agurk skåret i små tern
Salt og hvid peber
Bland alle ingredienserne til dressingen godt sammen.
De her rosti smager helt fantastisk! Jeg lavede dem i min udendørsovn i aftes. Tak for at dele denne skønne opskrift!