Hvidkålsrösti med creme fraiche dressing

I går opdagede jeg, at jeg have en hel bøtte med revet hvidkål i køleskabet. Den havde jeg fuldstændig glemt, så det betød selvfølgelig, at vi i dag skulle have noget med hvidkål. Det blev til disse hvidkålsrösti, som vi toppede med en creme fraiche dressing og spiste til en omgang af disse krydrede kødboller. Du kan lave disse rösti med lige den grove grøntsag du har lyst til, fx gulerødder, spidskål eller pastinak – eller måske en blanding af det hele.

Hvidkålsrösti
5-8 stk. afhængig af størrelse

250 gram groftrevet/hakket hvidkål
1 løg, finthakket
1 fed presset hvidløg
4 æg
2 spsk. hvedemel kan også bruges
1 tsk. paprika
½ tsk. spidskommen
Salt og peber
Smør eller olie til stegning

Bland alle ingredienserne godt sammen og lad dejen hvile 5-10 minutter. Kom et par skefulde af blandingen på en varm pande og form klatterne til små flade hvidkålskager. De skal cirka have 3-5 minutter på hver side.

Hvidkålsrösti med cremefraichedressing

Creme fraiche dressing med sennep og purløg

200 gram creme fraiche
½ spsk. dijonsennep
1 håndfuld skåret purløg
2-3 cm agurk skåret i små tern
Salt og hvid peber

Bland alle ingredienserne til dressingen godt sammen.

Hvidkålsrösti med creme fraiche dressing

  • Simpelt men godt Herhjemme glder vi os efterhnden til weekend
  • Instagrambugner af perfekt bagvrk Smukke hjemmebagte rundstykker brd med en
  • Det bedste ved pizza om lrdagen er pizza til frokost
  • Biksemad var hvad det kunne blive til i dag
  • Om lidt skal vi fejre fdselsdag for Magnus med denne
  • Fdselsdagsgsterne er smuttet lillefisen er puttet og oprydningen er slut
  • Den sidste mneds tid har min opskrift p ggemuffins med
  • Lysten til kanelsnegle har vret helt vild de sidste dage