I går opdagede jeg, at jeg have en hel bøtte med revet hvidkål i køleskabet. Den havde jeg fuldstændig glemt, så det betød selvfølgelig, at vi i dag skulle have noget med hvidkål. Det blev til disse hvidkålsrösti, som vi toppede med en cremefraichedressing og spiste til en omgang af disse krydrede kødboller. Du kan lave disse rösti med lige den grove grøntsag du har lyst til, fx gulerødder, spidskål eller pastinak – eller måske en blanding af det hele.

// Denne opskrift indeholder affiliate links //

Hvidkålsrösti
5-8 stk. afhængig af størrelse

250 gram groftrevet/hakket hvidkål
1 løg, finthakket
1 fed presset hvidløg
4 æg
2 spsk. fedtreduceret mandelmel (hvedemel kan også bruges)
1 spsk. loppefrøskaller
1 tsk. paprika
½ tsk. spidskommen
Salt og peber
Kokosolie eller smør til stegning

Bland alle ingredienserne godt sammen og lad dejen hvile 5-10 minutter. Kom et par skefulde af blandingen på en varm pande og form klatterne til små flade hvidkålskager. De skal cirka have 3-5 minutter på hver side.

Cremefraichedressing med sennep og purløg

200 gram cremefraiche
½ spsk. dijonsennep
1 håndfuld skåret purløg
2-3 cm agurk skåret i små tern
Salt og hvid peber

Bland alle ingredienserne til dressingen godt sammen.

  • At spise denne sde havregrd med banan til morgenmad varhellip
  • Kan vi ikke lige tage en sndag mere? sndag
  • Startede morgenen med en grd til at varme mig phellip
  • Sndag starter langsomt
  • Efterr S lnge det ikke regner og blser er dennehellip
  • Menuen herhjemme stod i dag p kylling vendt i ghellip
  • Ville give alt for en hjemmelavet pizza til aftensmad ihellip
  • Bagt pasta med kylling og bacon er en favorit herhjemmehellip