I går opdagede jeg, at jeg have en hel bøtte med revet hvidkål i køleskabet. Den havde jeg fuldstændig glemt, så det betød selvfølgelig, at vi i dag skulle have noget med hvidkål. Det blev til disse hvidkålsrösti, som vi toppede med en cremefraichedressing og spiste til en omgang af disse krydrede kødboller. Du kan lave disse rösti med lige den grove grøntsag du har lyst til, fx gulerødder, spidskål eller pastinak – eller måske en blanding af det hele.

// Denne opskrift indeholder affiliate links //

Hvidkålsrösti
5-8 stk. afhængig af størrelse

250 gram groftrevet/hakket hvidkål
1 løg, finthakket
1 fed presset hvidløg
4 æg
2 spsk. fedtreduceret mandelmel (hvedemel kan også bruges)
1 spsk. loppefrøskaller
1 tsk. paprika
½ tsk. spidskommen
Salt og peber
Kokosolie eller smør til stegning

Bland alle ingredienserne godt sammen og lad dejen hvile 5-10 minutter. Kom et par skefulde af blandingen på en varm pande og form klatterne til små flade hvidkålskager. De skal cirka have 3-5 minutter på hver side.

Cremefraichedressing med sennep og purløg

200 gram cremefraiche
½ spsk. dijonsennep
1 håndfuld skåret purløg
2-3 cm agurk skåret i små tern
Salt og hvid peber

Bland alle ingredienserne til dressingen godt sammen.

  • Jeg kunne serist leve af koldskl koldskl
  • I dag bagte jeg disse chokolademuffins s jeg har lidt
  • Sdan en lille strrelse krver utrolig meget udstyr P bloggen
  • Jeg har s lidt grnne fingre at selv mine kaktusser
  • Jordbrssonen er over os og der er virkelig mange der
  • Her har vi fet hjemmelavet pizza til aftensmad Hvad har
  • Nemt med nemt p Koteletter med brun farin hvidlg og
  • Lykken er nr der er rester til frokost Indisk chicken