Bananpandekager med havregryn

Opskrift på bananpandekager havregryn

Jeg elsker pandekager! Både de helt almindelige, de amerikanskedem med mascarpone og så selvfølgelig disse bananpandekager med havregryn. Faktisk elsker jeg alle slags pandekager! Disse bananpandekager elsker jeg fordi de kun består af gode og sunde ingredienser og samtidig smager himmelsk. Og fordi det er sunde pandekager kan man med god samvittighed spise dem til morgenmad på en helt almindelig hverdag. Det er det, jeg kalder hverdagsluksus.

Bananpandekagerne er super nemme at lave og består som udgangspunkt kun af tre ingredienser; banan, æg og havregryn. Jeg plejer at tilføje lidt kardemomme eller lidt vaniljepulver, for at give dem lidt mere smag, men faktisk kan de varieres i det uendelige. Jeg har fx både prøvet at komme lidt finthakket frisk mynte, et drys kanel eller lakridspulver i og alle tre smagsvarianter kan klart anbefales.

Bananpandekagerne smager skønt både varme og kolde. Jeg har ofte haft dem med i madpakken, som en lille sund snack, når trætheden og lækkersulten indtræffer om eftermiddagen. Bananpandekagerne fungerer også fremragende som en lille sund snack til børn og babyer. Har du lidt travlt om morgenen, kan de sagtens laves på forhånd og blot lunes, hvis du ønsker at spise dem varme.

Læs også: Bananpandekagemuffins med blåbær og chokolade

Bananpandekager med havregryn

Find den nemme opskrift på sunde bananpandekager med havregryn her:

Bananpandekager med havregryn

1 person
Ingredienser
  • 1 banan
  • 2 æg
  • 1 dl havregryn
  • Evt. en smule kardemomme og/eller vaniljepulver
  • Smør eller kokosolie* til stegning
Fremgangsmåde
  • Blend banan, æg, havregryn og evt. kardemomme og/eller vaniljepulver godt sammen. Jeg plejer bare at bruge min stavblender.
  • Steg bananpandekagerne som små klatter på en pande i lidt smør eller kokosolie ved middellav varme.
  • Vend bananpandekagerne, når de næsten ikke er flydende på toppen mere, og bag dem færdigt.
  • Spis bananpandekagerne med det samme eller gem dem til senere. De kan spises både kolde og varme.
Noter
Bananpandekagerne kan varieres i det uendelige. Prøv fx at komme lidt finthakket frisk mynte eller et drys kanel i dejen.
*Jeg plejer at købe min kokosolie HER (reklamelink).

Topping til pandekager

Uanset som det er disse bananpandekager eller en anden form for pandekager, så plejer jeg at toppe mine pandekager med friske bær, frisk frugt eller henkogte bær som for eksempel denne jordbærkompot. Lidt grofthakkede mandler eller en klat skyr rørt med vanilje smager også godt til. Skal det være lidt mere syndigt, så kan jeg finde på at overhælde dem med ahornsirup, karamelsauce eller appelsincurd. Du kan også gå helt klassisk og smøre dine pandekager med marmelade. Med andre ord, så kan du toppe dine bananpandekager og alle andre pandekager med lige præcis det du har allermest lyst til.

Læs også: Luftige amerikanske pandekager

Bananpandekager med havregryn
No images found!
Try some other hashtag or username