Tomatsuppe

Denne opskrift på tomatsuppe er super simpel, men giver alligevel et lækkert og cremet resultat. Den er perfekt til hverdag, da den kun indeholder ting, som jeg vil vove at påstå, at de fleste altid har i deres køkken- og køleskab. Jeg kommer ofte en sjat fløde i mine supper, da det gør suppen ekstra cremet, men fløden kan sagtens undlades eller erstattes med mælk.

Som med alle andre supper, kan man toppe med lige hvad man har lyst til. En klassiker for mange er at komme en form for pasta i tomatsuppen, hvilken også sker af og til herhjemme. Denne gang valgte vi at toppe med en klat creme fraiche, lidt friskhakket basilikum og smuldret knækbrød, da det var hvad vi lige havde i skabene. En anden ting vi holder af at toppe tomatsuppe med er sprød, smuldret bacon eller parmaskinke. Kun fantasien sætter grænser.

Læs også: Hokkaidosuppe

Tomatsuppe

Tomatsuppe
2-3 personer

1 løg
2 fed hvidløg
1 rød chili
3 gulerødder
2 dåser hakkede tomater
1 dåse tomatpure
1 tsk. tørret basilikum
½ liter grønsagsbouillon
1 dl fløde (kan undlades eller erstattes af mælk)
Salt og peber
Smør eller olie til stegning

Creme fraiche, friskhakket basilikum og smuldret knækbrød

Hak løg, hvidløg, chili og gulerødder groft. Svits først løg, hvidløg og chili i fedtstoffet. Lad det stege et minuts tid før de øvrige ingredienser tilsættes. Kog suppen ved svag varme i cirka 20 minutter eller til gulerødderne er møre. Blend suppen med en stavblender og kog suppen op igen. Tilsæt evt. fløde og smag til med salt og peber. Jeg toppede suppen med en klat creme fraiche, friskhakket basilikum og smuldret knækbrød.

Tomatsuppe

  • Godmorgen fredag Lige om hjrnet venter weekend december og jul
  • Godmorgen og gldelig 1 december Kalenderlyset er tndt morgenbollerne er
  • Selvom det er december og vi rigtigt skal jule og
  • Reklame for lecreusetdk  Jeg har lnge troet at der
  • Sikke da et kedeligt vejr vi har i dag Det
  • Jeg har lige opdateret min greenie grundopskrift p bloggen og
  • Klatkager til morgenmad Det er jo kun jul en gang
  • Koteletter i fad med grntsager og kokosmlk En klassiker i