Tomatsuppe

Denne opskrift på tomatsuppe er super simpel, men giver alligevel et lækkert og cremet resultat. Den er perfekt til hverdag, da den kun indeholder ting, som jeg vil vove at påstå, at de fleste altid har i deres køkken- og køleskab. Jeg kommer ofte en sjat fløde i mine supper, da det gør suppen ekstra cremet, men fløden kan sagtens undlades eller erstattes med mælk.

Som med alle andre supper, kan man toppe med lige hvad man har lyst til. En klassiker for mange er at komme en form for pasta i tomatsuppen, hvilken også sker af og til herhjemme. Denne gang valgte vi at toppe med en klat creme fraiche, lidt friskhakket basilikum og smuldret knækbrød, da det var hvad vi lige havde i skabene. En anden ting vi holder af at toppe tomatsuppe med er sprød, smuldret bacon eller parmaskinke. Kun fantasien sætter grænser.

Læs også: Hokkaidosuppe

Tomatsuppe

Tomatsuppe
2-3 personer

1 løg
2 fed hvidløg
1 rød chili
3 gulerødder
2 dåser hakkede tomater
1 dåse tomatpure
1 tsk. tørret basilikum
½ liter grønsagsbouillon
1 dl fløde (kan undlades eller erstattes af mælk)
Salt og peber
Smør eller olie til stegning

Creme fraiche, friskhakket basilikum og smuldret knækbrød

Hak løg, hvidløg, chili og gulerødder groft. Svits først løg, hvidløg og chili i fedtstoffet. Lad det stege et minuts tid før de øvrige ingredienser tilsættes. Kog suppen ved svag varme i cirka 20 minutter eller til gulerødderne er møre. Blend suppen med en stavblender og kog suppen op igen. Tilsæt evt. fløde og smag til med salt og peber. Jeg toppede suppen med en klat creme fraiche, friskhakket basilikum og smuldret knækbrød.

Tomatsuppe

No images found!
Try some other hashtag or username