Jeg eeeeelsker Nutella, og det er et lidt farligt bekendtskab. Et kæmpe glas holder højest én uge her i butikken – jeg kan spise det rent – med ske. Derfor har jeg længe været på jagt efter et passende alternativ og her er mit allerbedste bud. Selvom der er kokosmælk i, smager den dejligt af hasselnødder og chokolade og slet ikke af kokos, men derimod som en lille bid af himlen. Derudover er den nem at smøre ud, selvom den har stået i køleskab.

Som der kan ses af overskriften, er nutellaen her ikke sund, men sundere. Der er ikke tilsat sukker, men chokolade indeholder jo sukker – og dadlerne bidrager jo også med en del. Alligevel vil jeg æde min hat på, at den er en del sundere end den ægte vare.

Sund(ere) nutella

150 gram hasselnødder
100 g mørk chokolade
2 dl extra creamy kokosmælk (du kan også bruge normal kokosmælk)
1½ spsk. yacon sirup (eller honning)
5 friske dadler (uden sten)
Et drys salt

Rist hasselnødderne på en tør pande til de er næsten sorte og du kan høre dem knitre. Placér nødderne i et viskestykke og rul dem, så skallen falder af. Smelt chokoladen i en gryde sammen med kokosmælk, sirup og salt. Når chokoladen er smeltet slukker du blusset og lader chokolademassen stå og køle lidt af. Imens putter du hasselnødderne i en foodprocesser. Brug pulsfunktionen indtil nødderne har fået en smør-lignende konsistens – det tager cirka 5 minutter. Tilsæt dadlerne og blend til du har en ensartet masse. Tilsæt chokolademassen og blend igen. Hæld nutallaen i syltetøjsglas, men vent med at lukke glasset indtil nutellaen er kølet helt ned. Nu mangler du kun at slikke skålen ren – muuums!

Jeg skulle hilse og sige, at den smager fantastisk ovenpå disse sprøde, søde og sunde knækbrød.

 • WEEKEND! Hvor er det tiltrngt Vi skyder weekenden i gang
 • Jeg er hjemme med en lille syg mus i dag
 • Det er srme blevet efterr Jeg overvejer kraftigt at skifte
 • Sprde bnnefritter Vi skulle have haft en lkker pastaret med
 • Sidste uge stod i sygdommens tegn Frst Mille s Magnus
 • I morgen er det fredag og s er der kun
 • Fredagsburger Helt simpel og helt perfekt  burger
 • Biksemad Nr lillefisen bliver ringet syg hjem fra dagplejen