Sprøde knækbrød med chiafrø

Jeg har efterhånden prøvet at bage en del forskellige slags kerneknækbrød – både med og uden mel. Det er bare som om, at de aldrig er blevet rigtig sprøde, men mere sådan lidt gummiagtige. Jeg har altid givet min ovn skylden! I dag prøvede jeg så denne variant. Disse knækbrød består kun er kerner, chiafrø og vand og de blev fantastisk sprøde. Derudover synes jeg også, at de smager meget bedre end kerneknækbrød lavet med æg. Opskriften fandt jeg her, men jeg har tilpasset kernemængderne, så det lige passede med, hvad jeg havde i skuffen – og du kan selvfølgelig gøre det samme. Du kan evt. også prøve at tilsætte lidt tørrede tranebær – det giver knækbrødene et sødere, snackagtigt twist.

Sprøde knækbrød med chiafrø
16 styks

1 dl chiafrø
2 dl vand
1,5 dl sesamfrø
1,5 dl solsikkekerner
1,5 dl hørfrø
1 tsk. salt

Bland chiafrøene med vand og lad dem stå og suge vandet til sig i 10 minutters tid. Bland de øvrige ingredienser sammen i en anden skål og bland derefter de gelerede chiafrø med kernerne til de er godt fordelt. Hvis du synes, at blandingen er lidt for tør, kan du tilsætte lidt mere vand. Fordel blandingen på en bageplade beklædt med bagepapir med en dejskraber . Bag knækbrødet ved 160 grader i en times tid. Du kan vælge at skære dejen ud i firkanter før du bager knækbrødene, eller du kan knække dejen i mindre stykker, når den er færdigbagt. Lad knækbrødene køle helt af inden du pakker dem væk. Opbevar dem i en tætsluttende beholder.

Bonusinfo: Chiafrø er fulde af kostfibre, kalk, antioxidanter, omega-3-fedtsyrer og protein = super sundt!

Sprøde knækbrød med chiafrø

No images found!
Try some other hashtag or username