Jeg har efterhånden prøvet at bage en del forskellige slags kerneknækbrød – både med og uden mel. Det er bare som om, at de aldrig er blevet rigtig sprøde, men mere sådan lidt gummiagtige. Jeg har altid givet min ovn skylden! I dag prøvede jeg så denne variant. Disse knækbrød består kun er kerner, chiafrø og vand og de blev fantastisk sprøde. Derudover synes jeg også, at de smager meget bedre end kerneknækbrød lavet med æg. Opskriften fandt jeg her, men jeg har tilpasset kernemængderne, så det lige passede med, hvad jeg havde i skuffen – og du kan selvfølgelig gøre det samme. Du kan evt. også prøve at tilsætte lidt tørrede tranebær – det giver knækbrødene et sødere, snackagtigt twist.

Sprøde knækbrød med chiafrø
16 styks

1 dl chiafrø
2 dl vand
1,5 dl sesamfrø
1,5 dl solsikkekerner
1,5 dl hørfrø
1 tsk. salt

Bland chiafrøene med vand og lad dem stå og suge vandet til sig i 10 minutters tid. Bland de øvrige ingredienser sammen i en anden skål og bland derefter de gelerede chiafrø med kernerne til de er godt fordelt. Hvis du synes, at blandingen er lidt for tør, kan du tilsætte lidt mere vand. Fordel blandingen på en bageplade beklædt med bagepapir med en dejskraber . Bag knækbrødet ved 160 grader i en times tid. Du kan vælge at skære dejen ud i firkanter før du bager knækbrødene, eller du kan knække dejen i mindre stykker, når den er færdigbagt. Lad knækbrødene køle helt af inden du pakker dem væk. Opbevar dem i en tætsluttende beholder.

Bonusinfo: Chiafrø er fulde af kostfibre, kalk, antioxidanter, omega-3-fedtsyrer og protein = super sundt!

  • Godmorgen fredag Lige om hjrnet venter weekend december og jul
  • Godmorgen og gldelig 1 december Kalenderlyset er tndt morgenbollerne er
  • Selvom det er december og vi rigtigt skal jule og
  • Reklame for lecreusetdk  Jeg har lnge troet at der
  • Sikke da et kedeligt vejr vi har i dag Det
  • Jeg har lige opdateret min greenie grundopskrift p bloggen og
  • Klatkager til morgenmad Det er jo kun jul en gang
  • Koteletter i fad med grntsager og kokosmlk En klassiker i