Opskriften på disse lækre boller stammer fra Janes bog ”Mæt & Slank med LCHF”. Jeg har tilpasset opskriften lidt, men den afviger ikke meget fra ”den originale”. Normalt er jeg faktisk ikke så meget til brøderstatninger – vil hellere undvære brød helt. Ikke desto mindre får I her opskriften på min version af Janes burgerboller. Jeg kalder dem dog sandwichboller af den simple grund, at jeg oftere bruger disse boller som sandwichbrød end til burgere.

Sandwichboller
6 stk.

4 æg
150 gram flødeost
30 gram smeltet smør
100 gram mandler malet til mel
1 dl kokosfibermel
½ dl sesamfrø
3 tsk. loppefrøskaller
1 tsk. bagepulver
1 tsk. salt

Mælk eller æg til pensling
Lidt sesamfrø til drys

Pisk æg med flødeost og smeltet smør. Tilsæt de øvrige ingredienser og bland godt. Tænd ovnen på 200 grader og lad dejen hvile mens ovnen varmer op. Når dejen har hvilet i 10 minutters tid formes 6 boller med våde hænder. Placér bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir og tryk dem flade. Bollerne skal være cirka 1 cm i højden. Pensl med mælk eller æg, drys med sesamfrø og bag bollerne i 20-25 minutter eller til de er blevet gyldne. Fyld dem så med det bedste du ved og gerne en masse lækkert grønt!

Forresten er jeg efterhånden ved at komme ovenpå igen efter en lang periode med lidt for mange sociale arrangementer, juleevents og studie. Jeg har endda fået overstået alle julegaveindkøbene og selv kalenderlyset er ved at med! Ja, her er julehumøret snart helt i top og overskuddet godt på vej derop af. Hvordan ser julestemningsbarometeret ud hos jer?

Dette indlæg indeholder affiliate links.

  • At spise denne sde havregrd med banan til morgenmad varhellip
  • Kan vi ikke lige tage en sndag mere? sndag
  • Startede morgenen med en grd til at varme mig phellip
  • Sndag starter langsomt
  • Efterr S lnge det ikke regner og blser er dennehellip
  • Menuen herhjemme stod i dag p kylling vendt i ghellip
  • Ville give alt for en hjemmelavet pizza til aftensmad ihellip
  • Bagt pasta med kylling og bacon er en favorit herhjemmehellip