Et spørgsmål jeg hører ofte er: ”Må du godt spise det dér på din kur?”. Spørgsmålet kommer hvis jeg tager et stykke kage, et stykke slik eller siger, at jeg har spist pizza dagen før. Det kommer også hvis jeg spiser en avocado, et æble eller en banan og hver gang er mit svar: ”Jeg er ikke på kur”.

Og jeg er virkelig ikke på kur! Jeg har bare valgt at spise mindre af visse ting og mere af nogen andre. I min verden er intet forbudt – jeg vælger bare ikke at spise det så tit. Jeg stoler ikke på ”kurer”. Det kan godt være, at du taber 10 kilo på 3 dage ved kun at spise peberfrugter, men det er på ingen måde sundt og så snart du vender tilbage til hverdagen, tager du 15 kilo på. Jeg ved godt, at jeg sætter det hele lidt på spidsen, men er bare så træt af ordet ”kur”.

Med kagen, slikket og pizzaen kan jeg til dels forstå hvorfor spørgsmålet kommer op, men med avocadoen, æblet og banen er jeg komplet forvirret. Siden hvornår har en avocado været usund? Det er rigtigt, at der er meget fedt i en avocado, men det er det gode fedt. Og ja, det er nok ikke sundt at spise for mange avocadoer, men det er ikke sundt at spise for meget af noget. Det samme gælder for æblet og bananen. Ja, frugt indeholder frugtsukker, men det er en bedre snack end så meget andet.

For mig handler det om at sætte tingene i perspektiv. Jeg spiser en banan i en pause mellem forelæsningerne, hvis alternativet er at købe en sukkerfyldt chokolade-müslibar i kantinen. Og jeg spiser min banan uden dårlig samvittighed.

Jeg har spist ”anderledes” i snart to år og har aldrig tænkt mig at gå tilbage. For mange er det rigtig svært at forstå – ”Jeg ville aldrig kunne undvære brød,” siger de. Jeg undværer heller ikke brød, pasta, ris og så videre – jeg spiser det stadig, men rigtig sjældent. Og jeg vil ikke have dårlig samvittighed over at spise en omgang pasta med kødsovs, hvis det er dét jeg har lyst til.

SÅ… min pointe er, at jeg spiser mad, der gør mig godt, jeg spiser præcis hvad jeg har lyst til (uden dårlig samvittighed) og jeg er IKKE på kur!

  • At spise denne sde havregrd med banan til morgenmad varhellip
  • Kan vi ikke lige tage en sndag mere? sndag
  • Startede morgenen med en grd til at varme mig phellip
  • Sndag starter langsomt
  • Efterr S lnge det ikke regner og blser er dennehellip
  • Menuen herhjemme stod i dag p kylling vendt i ghellip
  • Ville give alt for en hjemmelavet pizza til aftensmad ihellip
  • Bagt pasta med kylling og bacon er en favorit herhjemmehellip