Bananbrød

Nem opskrift på svampet bananbrød

Et bananbrød er egentlig bare en svampet banankage bagt i en brødform. At kalde det et brød i stedet for en kage gør blot, at det er fuldt ud lovligt at spise et stykke med tandsmør. Og hvem har ikke lyst til det?

Denne opskrift på bananbrød er med mørk chokolade – og rigeligt af det. Er man ikke en lige så stor chokoladegris som jeg, kan man sagtens nøjes med at tilsætte halvdelen af mængden nævnt i opskriften. Man kan også helt undlade chokoladen og så evt. tilsætte lidt hakkede hasselnødder eller valnødder i stedet. Eller måske både tilsætte chokolade og nødder? Uanset hvilken kombination du vælger, så er brødet meget nemt at lave og resultatet bliver svampet og lækkert.

Læs også: Bananpandekager

Bananbrød

Find den nemme opskrift HER:

Bananbrød

Ingredienser
  • 4 modne bananer de må gerne være brune og overmodne
  • 2 æg
  • 50 gram rørsukker
  • 100 gram smør
  • 1 spsk. kanel kan undlades
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1/2 tsk. vaniljepulver
  • 1 tsk. bagepulver
  • 200 gram hvedemel
  • 100 gram mørk chokolade kan undlades eller fx erstattes med en håndfuld hakkede hasselnødder
Fremgangsmåde
  • Blend bananer, æg og rørsukker til en ensartet masse.
  • Smelt smørret og pisk det sammen med bananmassen.
  • Tilsæt kanel, kardemomme, vaniljepulver, bagepulver og hvedemel og pisk igen.
  • Hak den mørke chokolade og vend chokoladestykkerne i dejen.
  • Kom dejen i en brødform beklædt med bagepapir og bag bananbrødet i 30 minutter ved 200 grader.
  • Lad brødet køle af på en bagerist.
Bananbrød