Svinefilet med bacon og hvidløg

Sådan laver du svinefilet med bacon og hvidløg

Når min kæreste og jeg går i køkkenet sammen, er det altid ham, der står for kødet og jeg laver tilbehøret. I dag skulle vi forkæles med en rigtig søndagsmiddag, så min kæreste tryllede lidt med en svinefilet med bacon og hvidløg. Det blev virkelig lækkert. Jeg har fået lirket en lille opskrift ud af ham, men han tænker ikke rigtig i præcise mængder, når han laver mad, så I må prøve jer frem hvad det angår.

Først brunes svinefilten godt af på panden, så den får en lækker stegeskorpe. Derefter pakkes den ind i gavmilde mængder bacon og lægges i et fad. Rødløg, hvidløg og peberfrugt steges også lige af på panden og kommes derefter ned i fadet. For at give retten masser af saft og kraft hældes der lidt olivenolie, rødvin, limesaft og akaciehonning over og inden fadet kommes i ovnen drysses der også med lidt paprika, chili, salt og peber. Lyder det ikke bare lækkert? Du finder den lidt mere detaljerede opskrift nedenfor.

Læs også: Opskrift på tærte med hakket oksekød og feta

Tilbehør til svinefilet med bacon og hvidløg

Jeg synes, at en grov salat passer perfekt til svinefileten. Som tilbehør denne aften lavede jeg derfor en lækker spidskålssalat med gulerod og abrikos. Det er en super simpel salat, der drysses med ristede kokosflager og græskarkerner. Andre gode forslag kunne være denne gulerodssalat med persille og granatæble eller denne hvidkålssalat med æble, nødder og persille.

Læs også: Opskrift på den helt klassiske broccolisalat

Spidskålssalat med gulerod og abrikos

Opskrift på svinefilet med bacon og hvidløg

Svinefilet med bacon og hvidløg

2 personer
Ingredienser
  • 1 svinefilet
  • 1 pakke bacon
  • 5 fed hvidløg
  • 1 rødløg
  • 1 rød peberfrugt
  • Olivenolie
  • Rødvin eller rødvinseddike
  • Akaciehonning
  • Saften fra 1/2 lime
  • Et par kviste frisk timian og oregano
  • Paprika
  • Salt og peber
  • Chilipulver eller flager
  • 1 dl vand
  • Olivenolie til stegning
Fremgangsmåde
  • Puds fileten af, så sener og hinder bliver fjernet fra kødet og brun fileten på en pande i lidt olivenolie.
  • Skær rødløget i kvarte og del det ud i lag og skær peberfrugten i ringe.
  • Smid rødløg, hvidløg og peberfrugt på panden sammen med fileten.
  • Rul den brunede svinefilet ind i bacon og læg den i et fad. Hæld lidt olivenolie, rødvin, limesaft og akaciehonning over kødet.
  • De stegte hvidløgsfed, rødløg og peberfrugt kommes over i fadet. Drys med paprika, chili, salt og peber og læg nogen kviste af frisk oregano og timian på kødet. Hæld til sidst vandet i fadet.
  • Fileten skal cirka have 25-30 minutter ved 200 grader.

Svinefilet eller mørbrad?

En svinefilet er et stykke af kammen og ligner lidt en mørbrad. Det betyder, at du sagtens kan bruge svinemørbrad i stedet for svinefilet til denne opskrift.

Hvis du ligesom jeg ikke er helt skarp på de forskellige udskæringer, så kan du lære en masse om det her.

Læs også: Opskrift på kylling med pesto, tomat og mozzarella

Svinefilet med bacon og hvidløg