Lasagne

Hjemmelavet lasagne til aftensmad

Lasagne er en klassisk familiefavorit og herhjemme er det også en ret, vi får forholdsvis tit. Når jeg spørger min kæreste, hvad han kunne tænke sig til aftensmad, svarer han lasagne 90 % af gangene. Lasagne smager også skønt i madpakken dagen efter og så kan lasagne fryses. Jeg laver altid en stor portion, når jeg nu alligevel har gang i gryderne, og resterne ryger i fryseren i portionsstørrelser. Så er der nem aftensmad, hvis en af os en dag er alene hjemme eller god og hurtig frokost, hvis vi har lyst til at hygge lidt ekstra en weekend.

Læs også: One pot pasta med spinat, champignon og mascarpone

Lasagne

Nem opskrift på hjemmelavet lasagne

Jeg kommer altid grøntsager i min lasagne. Ofte er det blot revet gulerod og squash, som også er tilfældet i opskriften her, men har jeg en peberfrugt eller en rest kål, der trænger til at blive spist, ryger det også i gryden. Majs og spinat smager også skønt i en lasagne. Jeg holder også af at serverer en dejlig salat og måske lidt lækkert brød til. I kan eventuelt gå på opdagelse i mine opskrifter på salater, hvis I har brug for lidt inspiration til tilbehøret og mangler I en nem og lækker opskrift på flutes, kan denne helt klart anbefales.

Oftest laver jeg både kødsauce og mornaysauce fra bunden, men er tiden knap eller overskuddet lavt, så er jeg ikke for fin til at bruge mornaysauce fra karton. Lasagneplader køber jeg altid og selvom dem af fuldkorn jo nok er sundest, så synes altså, at de helt hvide af slagsen smager bedst. Dengang vi spiste en del mere low carb end vi gør nu, bagte jeg altid mine lasagneplader efter denne opskrift. Det smager rigtig fint og klart et forsøg hver, hvis du ønsker en low carb eller glutenfri lasagne.

Læs også: Bagt pasta med kylling og bacon

Lasagne

Lasagne

4 personer
Ingredienser
Kødsauce
  • 500 g hakket oksekød
  • 1 stort løg eller to små
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. paprika
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 dåse tomatpuré 140 g
  • 2 store gulerødder
  • 1 squash
  • 1 spsk. oregano
  • 1 spsk. basilikum
  • Et drys chilipulver
  • Salt og peber
  • Smør eller olie til stegning
Mornaysauce
  • 40 gram smør
  • 2 spsk. hvedemel
  • 3 dl mælk
  • En smule muskatnød
  • 1 dl revet ost
  • Salt og peber
Til samling af lasagnen
  • Lasagneplader
  • ca. 200 gram revet ost til toppen
Fremgangsmåde
Kødsauce
  • Hak løg og hvidløg fint og steg dem i fedtstoffet til løgene er klare. 
  • Tilsæt paprika og svits det kort. 
  • Brun kødet og tilsæt tomatpure og de hakkede tomater. 
  • Riv gulerødderne og squashen og kom begge dele i gryden sammen med krydderierne. 
  • Lad kødsaucen simre så længe som muligt (jeg plejer at lade den simre i en halv times tid). Smag til med salt og peber.
    Imens saucen simre laves mornaysaucen.
Mornaysauce
  • Smelt smøren ved lav varme. 
  • Tilsæt hvedemel og pisk godt til smør og mel er samlet i en klump. 
  • Pisk mælken i lidt af gangen. Når alt mælken er tilsat tilsættes revet ost og der piskes til osten er smeltet. 
  • Smag saucen til med muskatnød, salt og peber.
Samling af lasagnen
  • Start med et lag mornaysauce, så et lag kødsovs og så plader. Gentag til der ikke er mere kødsauce og slut af med et lag mornaysauce. 
  • Drys med revet ost og bag lasagnen ved 200 grader i cirka 30 minutter til osten er smeltet og gylden.

Lasagne

  • Selvom det er december og vi rigtigt skal jule og
  • Reklame for lecreusetdk  Jeg har lnge troet at der
  • Sikke da et kedeligt vejr vi har i dag Det
  • Jeg har lige opdateret min greenie grundopskrift p bloggen og
  • Klatkager til morgenmad Det er jo kun jul en gang
  • Koteletter i fad med grntsager og kokosmlk En klassiker i
  • Nr det kommer til kl i salater er grnkl helt
  • Jeg gad godt have startet dagen med en omgang bagt