Jordbærkompot og pandekager

Nem jordbærkompot med kun fire ingredienser

Denne jordbærkompot er virkelig nem at lave og så kan den simpelthen bruges til alt. Jeg bruger den for det meste som topping til pandekager, yoghurt, skyr, chiagrød eller havregrød, men den smager også helt fantastisk som pålæg på en friskbagt bolle. Jordbærkompotten består af kun fire ingredienser, der koges sammen. Jeg blender altid min kompot, da jeg ikke er så meget til frugtstykker, men du kan også sagtens spise den uden at blende den. Når jordbærkompotten er kogt op og eventuelt blendet, skal den hældes i et skoldet glas og opbevares i køleskabet. Den holder fint i mindst en uges tid.

Jordbærkompotten laves jo selvfølgelig med jordbær, men faktisk kan du skrifte jordbærrene i opskriften ud med alle slags bær. Du kan også mikse forskellige bær eller bruge bruge en frossen pose bærsymfoni. Du kan også prøve denne lækre opskrift på rabarberkompot.

Læs også: Opskrift på lækre havregrynsboller

Sukkerfri jordbærkompot

Jordbærkompotten er som udgangspunkt sukkerfri, da jeg i opskriften bruger sukkererstatningen Sukrin (reklamelink) til at søde den med. Du kan sagtens bruge almindeligt hvidt sukker i stedet.

Læs også: Opskrift på bananpandekager med havregryn

Hvad er forskellen på kompot, syltetøj og marmelade?

Kort fortalt er en kompot lavet af frugt og bær, der er kogt med lidt sukker og vand og eventuelt lidt vanilje. Kompot indeholder mere frugt og mindre sukker en marmelade og syltetøj. Syltetøj er frugt kogt i en sukkerlage og er oftere tyndere i konsistensen end kompot og marmelade. I syltetøj er der tydelige frugter og frugtindholdet er højre end i marmelade. Marmelade er udkogt frugt, der er sødet med sukker og ofte konserveret.

Læs også: Opskrift på nem og luftig chokoladekage

Jordbærkompot og pandekager-5

Opskrift på jordbærkompot

Jordbærkompot

1 lille syltetøjsglas
Ingredienser
  • 200 gram jordbær jeg bruger oftest frosne bær
  • 1 spsk. sukrin mere hvis du vil have en sødere version – almindeligt hvidt sukker kan også sagtens bruges
  • Et drys vaniljepulver
  • 3 spsk. vand
Fremgangsmåde
  • Put alle ingredienserne i en gryde og kog op. 
  • Skru ned og lade den simre ved lav varme i 10-15 minutter. Rør i den af og til. 
  • Blend til en lækker jordbærkompot (jeg brugte min stavblender) og lad den køle af før du putter den i et skoldet glas og kommer den i køleskabet.
Jordbærkompot og pandekager-8
No images found!
Try some other hashtag or username