Grønkålssalat med gulerod og mandler

Grønkålssalat med gulerod og mandler

Denne lækre grønkålssalat med gulerod og mandler er en skøn efterårssalat. Udover grønkål, gulerod og mandler består salaten af peberfrugt, forårsløg og edamamebønner. Mandlerne er ristet på en tør pande, hvilket giver dem en helt fantastisk smag og grønkålen er vendt i lidt olivenolie og æblecidereddike, der gør den blød og lækker uden at den mister sin sprødhed. Smagen er i top og det samme er udseendet – er sådan en farverig grønkålssalat ikke bare smuk? Jeg køber altid grønkål i poser, der er klar til brug, da det både er nemmere og hurtigere end at skulle rippe grønkålstænglerne selv.

Læs også: Opskrift på den klassiske broccolisalat

Server grønkålssalaten til oksekød eller kylling

Grønkålssalaten med gulerod og mandler passer skønt til både oksekød og kylling og kan eventuelt serveres med en portion ovnkartofler til. Det kunne være disse sesamkartofler, disse krydrede stegte kartofler eller disse kartoffelbåde med hvidløg og timian. Til alle salater hører sig også en god skive brød og jeg kan helt sikkert anbefale dette foccacia brød. Det er super nemt at lave og smager helt forrygende.

Læs også: Opskrift på sprød råkostsalat med palmekål

Grønkålssalat med gulerod og mandler

Opskrift på grønkålssalat med gulerod og mandler

Grønkålssalat med gulerod og mandler

2 personer
Ingredienser
  • 2-3 håndfulde grønkål
  • 1 gulerod
  • 1/2 rød peberfrugt
  • 100 gram edamamebønner
  • 2 forårsløg
  • En håndfuld mandler
  • Lidt olivenolie og æbleeddike
Fremgangsmåde
  • Hak grønkålen groft og kom den i en skål. Hæld lidt olivenolie og æblecidereddike over og ”ælt” grønkålen med hænderne, så olien og eddiken bliver godt fordelt.
  • Skræl guleroden og skær den i tynde strimler.
  • Skær også peberfrugten i strimler og forårsløgene i ringe.
  • Bland gulerod, forårsløg og peberfrugt sammen med edamammebønner og grønkål.
  • Rist mandlerne på en tør pande til de har fået lidt farve, hak dem groft og drys dem over salaten lige inden servering.

Flere opskrifter på skønne grønkålssalater

Grønkål er min favoritkål at bruge i salater om efteråret og vinteren. Er du også glad for grønkålssalater, vil du måske også kunne lide disse:

Læs også: Gulerodssalat med persille og granatæble

Grønkålssalat med gulerod og mandler