Æggemuffins med ost og skinke

Omelet muffins til morgenmad eller frokost

Æggemuffins er en omelet i muffinstørrelse og her får du opskriften på min version med ost og skinke. Jeg spiser dem oftest lune til morgenmad, men de kan også sagtens spises kolde. De kan også fungere som en fin, lille snack til madpakken. Har du ikke tid til at stå og kokkere om morgenen, kan du sagtens lave dem aftenen før og så blot lune dem inden servering. Skal du have gæster til brunch, så er disse æggemuffins et rigtig fint alternativ til klassikeren røræg, bacon og pølser. Du kan eventuelt finde mere inspiration til brunchbordet her.

Det er egentlig ret nemt at lave æggemuffins. Man pisker æg med lidt mælk, salt og peber og kommer så hvad end man nu har lyst til ned i æggemassen. Her har jeg valgt at lave æggemuffins med ost, skinke og peberfrugt, men fx bacon, spinat, pølser eller cherrytomater smager også super godt i. Det handler om at lave præcis den kombination, der hitter hjemme hos dig. Når man har kommet de ting i æggemassen, som man har lyst til, fordeler man æggemassen i muffinforme af silikone og bager dem i ovnen til æggemassen er fast. Super nemt og super lækkert.

Læs også: Bananpandekager med havregryn

Æggemuffins med ost og skinke

Find den nemme opskrift på æggemuffins med ost og skinke her:

Æggemuffins med ost og skinke

10 stk.
Ingredienser
 • 6 æg
 • 1/2 dl mælk
 • 100 gram skinkestrimler
 • 50 gram revet ost jeg brugte cheddar
 • 1/2 rød peberfrugt
 • Salt og peber
Fremgangsmåde
 • Tænd ovnen på 200 grader.
 • Pisk æggene godt sammen og tilsæt mælk, salt og peber.
 • Skær peberfrugten i tern.
 • Kom skinkestrimler, revet ost og peberfrugt i æggemassen og fordel æggemassen i muffinforme af silikone.
 • Bag æggemuffinsene i 20-25 minutter til æggemassen er fast.

Flere nemme morgenmadsidéer

Herhjemme er havregrød et hit for både store og små, men vi spiser sjældent helt almindelig og kedelig havregrød. Havregrød kan nemlig blive hamrende lækkert, hvis man blot tænker lidt ud af boksen. Du kan finde syv skønne opskrifter på lækker havregrød her. Hvis du ikke er til varm mad om morgenen, kan du istedet måske fristes af en skøn hindbær smoothie bowl eller en sund og cremet greenie. Begge dele spiser jeg som et alternativ til yoghurt. Jeg topper dem gerne med både frisk frugt, bær og lidt knas. Du kan finde meget inspiration til morgenmaden her.

Læs også: Omelet proppet med grønt

Æggemuffins med ost og skinke