Æggemuffins med ost og skinke

Æggemuffins til morgenmad eller frokost

Jeg elsker morgenmad og jeg elsker morgenmad endnu mere, når det tager mindre end fem minutter fra jeg går ud i køkkenet til morgenmaden kan nydes i stuen. Til det formål er disse æggemuffins helt perfekte. De er lidt ligesom en omelet i muffinstørrelse og hvis man laver dem aftenen før og kommer dem i køleskabet, kan man give dem et minut i mikroovnen næste morgen og vupti, så er der morgenmad på under fem minutter. Æggemuffinsene kan også sagtens spises kolde, hvilket gør, at de også kan bruges som en lille snack i madpakken.

Læs også: Morgenmadsomelet med kokos og banan

Æggemuffins med ost og skinke

Opskrift på æggemuffins med ost og skinke

Det er egentlig ret nemt at lave æggemuffins. Man pisker æg med lidt mælk, salt og peber og kommer hvad end man nu har lyst til ned i æggemassen. Her har jeg valgt at lave æggemuffins med ost, skinke og peberfrugt, men fx bacon, spinat eller cherrytomater ville helt sikkert også smage godt i. Når man har kommet de ting i æggemassen, som man har lyst til, fordeler man æggemassen i muffinsforme af silikone og bager dem i ovnen til æggemassen er fast. Super nemt og super lækkert.

Æggemuffins med ost og skinke

Æggemuffins med ost og skinke

Ingredienser
 • 6 æg
 • 1/2 dl mælk
 • 100 gram skinkestrimler
 • 50 gram revet ost jeg brugte cheddar
 • 1/2 rød peberfrugt
 • Salt og peber
Fremgangsmåde
 • Tænd ovnen på 200 grader.
 • Pisk æggene godt sammen og tilsæt mælk, salt og peber.
 • Skær peberfrugten i tern.
 • Kom skinkestrimler, revet ost og peberfrugt i æggemassen og fordel æggemassen i muffinforme af silikone.
 • Bag æggemuffinsene i 20-25 minutter til æggemassen er fast.

Æggemuffins med ost og skinke