Kyllingefarsbrød med oliven og timian

Græsk kyllingefarsbrød med oliven og timian

Dette græske kyllingefarsbrød med oliven og timian er nemt og hurtigt at lave og smager super lækkert. “Farsbrød” lyder måske ikke så lækkert og moderne, men det er det! Og så er det tusinde gange hurtigere og nemmere at lave et farsbrød end at stå og forme og stege kyllingefrikadeller. Dette græske farsbrød består af hakket kylling, diverse smagsgivere, æg, havregryn og ost, der blot røres sammen i en skål. Derefter formes farsbrødet før det tilberedes i ovnen i 30-40 minutter. Imens kyllingefarsbrødet passer sig selv i ovnen, kan tilbehøret laves og du har dermed et lækkert og sundt måltid på under 45 minutter. Det er perfekt til en hverdagsaften, hvor overskuddet måske ikke altid er det største. Resterne af kyllingefarsbrødet kan skæres i skiver og bruges i madpakken som pålæg på rugbrød.

Læs også: Opskrift på kylling i peanut butter sauce

Tilbehør til farsbrød med kylling

Farsbrødet kan serveres som på billederne her med en græsk grønkålssalat og kartoffelbåde med hvidløg og timian. Er grønkål ikke i sæson, så kan du servere en helt klassisk græsk salat til i stedet. En dejlig tzatziki passer også virkelig godt til.

Læs også: Opskrift på kylling med pesto, tomat og mozzarella

Kyllingefarsbrød med oliven og timian

Opskrift på kyllingefarsbrød med oliven og timian

Kyllingefarsbrød med oliven og timian

4 personer
Ingredienser
 • 400 gram hakket kylling
 • 1 rødløg
 • 2 fed hvidløg
 • 1 æg
 • 20 sorte oliven
 • En håndfuld friskhakket timian
 • 30 gram revet ost
 • 1 dl havregryn
 • Salt og peber
Fremgangsmåde
 • Hak rødløg, hvidløg og oliven fint.
 • Bland alle ingredienser til farsen sammen.
 • Form farsen til et aflangt farsbrød og kom det i et passende ovnfast fad.
 • Bag farsbrødet i ovnen ved 200 grader i 30-40 min.
Kyllingefarsbrød med oliven og timian

Du kan også bruge hakket kylling til…

Ud over farsbrød og frikadeller, kan du for eksempel bruge hakket kylling til dette pastafad med kylling og mascarpone eller en omgang pastagratin med kylling. Det er to nemme hverdagsretter med pasta, som er et hit hos både børn og voksne. Førstnævnte indeholder flest grøntsager, men nummer to indeholder fløde og herhjemme er de begge favoritter.

Hakket kylling kan også bruges som tærtebund eller som pizzabund. Det lyder måske lidt underligt, men er virkelig godt, hvis du gerne vil spare lidt på kulhydraterne.

Læs også: Opskrift på marineret kylling på spyd

Kyllingefarsbrød med oliven og timian