Blomkålscouscous

Torsdag er absolut ikke min favoritdag. Jeg har timer fra 8-17 i et fag, som langt fra er spændende, men desværre ret nødvendigt. Årh hvor jeg dog glæder mig til, at jeg er færdig med at studere – glæder mig dog ikke til, at jeg skal ud og være “voksen” og have et ganske ægte fuldtidsjob. You win some, you lose some, som man siger. Ha. Men selv den kedeligste dag kan reddes lidt af en god frokost. I dag havde jeg sidste portion af denne blomkålscouscous med i madpakken. I denne portion har jeg haft nok til aftensmad en enkelt aften og tre gange frokost. Salaten har faktisk holdt sig overraskende frisk og her på fjerdedagen var den stadigvæk ikke blevet kedelig.

Læs også: Gulerodssalat med persille og granatæble

Blomkålscouscous

Blomkålscouscous med citrondressing
4 portioner

1 hoved blomkål (cirka 600 gram)
1 lille finthakket rødløg
20-15 sorte oliven skåret i skiver
1 finthakket agurk
1-2 håndfulde hakket bredbladet persille
2 finthakkede tomater
1 håndfuld pinjekerner (15-20 gram)

Citrondressing
2 spsk. citronsaft
½ tsk. dijon sennep
2 spsk. olivenolie

Start med at riste pinjekerne på en tør pande til de er helt brune og lad dem køle af på et stykke køkkenrulle. Del blomkålen i grove buketter og kør dem i foodprocessoren på pulsfunktionen eller riv buketterne på et rivejern, så blomkålen får en konsistens som couscous. Pisk alle ingredienserne til dressingen godt sammen og smag til med salt og peber. Bland blomkålscouscousen med tomaterne, rødløg, sorte oliven, agurk og persille, rør dressingen i og top med de ristede pinjekerner.

Blomkålscouscous

 • Kanelsnegle Mske de skal bages i weekenden? Jeg overvejer dethellip
 • Morgengrd med trret frugt Selvom vejret er blevet lunere erhellip
 • Nem fredagsmad Bagt pasta med kylling og bacon Hvad frhellip
 • Sndag Desvrre var der ikke meget tid til hjemmebag oghellip
 • Sol sommer og mandagsis vaffelis istid sommer
 • Jeg startede min dag med en klassiker en omelethellip
 • Alle dage burde starte med en stak bananpandekager bananpandekager hellip
 • Den klassiske tomatsalat med et twist tomatsalat tilbehr Vidstehellip